Dagreis 3 juni (alleen voor leden en familie).

Zoals u in onze gazette kon lezen, reizen we naar het Pajottenland. Dat is de streek die gekend is als de streek van, Breugel, de Brabantse trekpaarden,
de vele rivieren en last but not least, de oude Geuze. Het Pajottenland, met zijn zacht heuvelende en vruchtbare gronden, wordt niet voor niets het Toscane van de lage landen genoemd.

Vertrekken doen we opnieuw aan de Kopkapel te Lokeren om 8u we rijden richting Itterbeek naar brouwerij Timmermans.
Deze mag één van de mooiste oude brouwerijen van de streek genoemd worden. Daarna gaan we richting Herisemmolen in Alsemberg.
Deze molen was oorspronkelijk een papiermolen uit de 16e eeuw. In de 19e eeuw werd het een machtig industrieel complex dat karton produceerde.
In 1940 werden de deuren gesloten en bleef nagenoeg alles onaangeroerd. Daarna gaan we naar de kleine brouwerij ‘ Den Herberg’ te Buizingen/Halle.
Na de middag worden we in de ‘Oude Geuzestekerij De Cam’ verwacht. Daar gaan we proeven van spijs en drank maar we gaan ook proberen om ons wat onder te dompelen in de Breugeliaanse sferen van feesten in de 16e eeuw.
Daarna gaan we aperitieven aan de watermolen van Sint Gertrudius Pede om er van de prachtige site en omgeving, die Breugel zo graag vastlegde, te genieten. Onze laatste stop van onze reis is een oud Vlaams Brabants café.
We zullen daar verwend worden met een Breugels kermismaal, Varken aan het spit. Rond 20u stappen we dan de bus op richting Lokeren.

Deze reis, bezoeken en maaltijden wordt aangeboden tegen €100/persoon.
Enkel de dranken die jullie nuttigen bij de maaltijden zijn niet inbegrepen.

Inschrijven kan tot 21 mei aanstaande via mail naar Erwin zijn email adres of via sms naar hem.
De inschrijving is echter pas volledig afgewerkt als u het gevraagde bedrag heeft overgeschreven op de rekening van de Gilde.
Gelieve in je mailtje ook je gsm nr. te vermelden.

Luc V. en Erwin

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *