Zaterdag 1 juni: dagreis naar de Antwerpse Kempen

Dag gildevrienden, we zijn aan de aankondiging van onze jaarlijkse dagreis toegekomen.
We trekken deze keer richting Antwerpse Kempen. Het thema dat we gekozen hebben is ‘Het tijdverdrijf van de gewone mensen voor er internet en televisie bestond’.
Wel, wat deden de mensen dan zo allemaal in hun weinige vrije tijd?
Ze gingen naar één van de talrijke cafés.

Ze dronken daar een biertje en legden een kaartje. Ze gingen eens n’en druppel drinken. Ze luisterden naar de radio of legden thuis een kaartje.
Ze gingen eens een dansje placeren in een danscafé met automatisch orgel of ze gingen er eens op uit met de plaatselijke verenigingen en aten dan eens een lekkere maaltijd zonder zelf te moeten koken.
Wel dat gaan we allemaal doen op 1 juni aanstaande.
We gaan naar het nationaal museum van de speelkaart. Daarna bezoeken we brouwerij Het Nest, die de verschillende speelkaarten als thema gebruikt.
Daar zullen we een broodjesmaaltijd nuttigen. Er wordt gevraagd jullie keuze uit vijf verschillende broodjes door te geven.
Iedereen mag tot twee broodjes kiezen uit de onderstaande lijst. Jullie geven, bij inschrijving , per persoon, één of twee letters door van de gekozen broodjes.
Na de maaltijd gaan we een moderne stokerij bezoeken. We gaan de mooie accommodatie van ‘De Sterkstokers’ bekijken en gaan er proeven natuurlijk.
Daarna gaan we een kleine vereniging bezoeken, die een radiomuseum uit de grond stampte en beheert. Onze laatste stop van onze rijk gevulde dag is het orgelmuseum in Westerlo waar een traiteur dienst, onder luid orgelgeschal, ons avondeten zal verzorgen. Onze keuze is gevallen op een luxe BBQ met, twee aperitief fakkels en gratis aperitief, Tomahawk steak, varkenshaas, lamskroon of gemarineerde kip en scampi brochette.
Dit alles met lekkere witte en rode wijn uit eigen wijngaard die inbegrepen is in de prijs.
Vergeet alvast jullie dansschoenen niet mee te brengen.
De prijs van onze dagreis bedraagt €100/ persoon.

Dit bedrag mag overgeschreven worden voor 15 mei, meer info zie de Gazette van mei.

Luc Vriendt en Erwin Buysse